Om mig

Jag heter alltså Torbjörn Nilsson och det här är min hemsida! Jag är en snäll, trevlig, nyfiken och aktiv kille som älskar att dela med mig av mig själv och det jag gör! Jag brukar beskrivas som energisk och inspirerande.

Jag har en aktiv karriär som automationsingenjör och programmerare, jag trivs väldigt bra med ett arbete som utmanar mitt tekniska intresse och det finns alltid mycket att lära sig!

Men min passion går in i att utveckla och dela med mig av mitt andra intresse; Uteliv, Äventyr, Upplevelser! Vad man än kallar det och varför så är jag intresserad! Jag har också ett genuint intresse av den mänskliga hjärnan och vad som kan få oss att både må bra och dåligt, hur vi hanterar rädsla, hur komfortzonen begränsar oss och hur vi genom att bli lite mer medvetna om våra tankar, våra känslor och vårt agerande kan utvecklas på ett positivt sätt i den riktning vi vill! Jag anser att det bästa tillfället att prata om den typ av tankar är när man rör på sig, t.ex. på en vandring.. #hikingtherapy

Jag har inte alltid varit intresserad av friluftsliv men min resa startade någon gång under militärtjänstgöringen i mitten på 90-talet. Efter lumpen så fortsatte jag främst med paddling och mer sportrelaterad utövning men sakta men säkert har det gått över till det jag skulle kategorisera som friluftsliv!

Jag har också under lång tid uppskattat rollen som ledare, från att jag och några vänner startade en Paintball uthyrningsverksamhet i början på 00-talet till att jag nu för tiden jobbar som guide i flera olika verksamheter kring allt från kajakpaddling till takvandringar!

Tillsammans med en grupp vänner så gör jag också många äventyr och upplevelser, så har jag inget jobb planerat en ”ledig” dag så försöker jag ta mig ut.

Om ni läst kartläggningen på min förstasida som syftar till att ställa sig frågor som gör sig själv medveten om vad det är man egentligen vill med sitt friluftsliv! Så tänkte jag själv svara på dessa här:

Grupp:
Ute mycket!
Jag söker min egen inspiration genom olika hashtags på instagram, är medlem i många olika grupper på Facebook! Jag försöker komma ut på någonting varje helg men ibland får ett träningspass i skogen eller en klättringssession på ett inomhus klättercenter räknas som att ”komma ut”.

Typ:
Alla typer lockar mig
!
Skall jag på något eget så får det gärna vara obanat! Skall jag ut med andra så är vandring och paddling som lockar och när man slår läger åker gärna kniven fram för att skapa både eld, matlagnings attiraljer och något annat nyttigt. Jag trivs också med att utöva olika sporter i utemiljö, MTB-cykling (Gärna Downhill), Turskidor, Topturer, Snowkiteing, Paddling och Långfärdsskridskor lockar!

Varför:
Alla utom möjligen ”Bucket List” är något som jag tänker på i olika sammanhang. Men Hälsa, Kunskap och inspirera andra är viktiga för mig!

Jag har också två barn som vid skrivandet av denna text är 15 och 18 år gamla, dessa har fått stå ut med mycket under sin uppväxt genom olika äventyr, vi har bestigit berg, vandrat både kort och långt, paddlat och sovit i tält på gården! De kommer tycka det här är pinsamt men jag bifogar en YouTube video från Njupeskärsfallen från 2011!

Sist men inte minst tänker jag här lista några av mina favorit citat som man kan få höra lite då och då om man hänger med mig 🙂

”Det är inte hur man har det utan hur man tar det!”

Okänd

”Happiness is not real unless shared!”

Christopher McCandless

”Man skall bli bekväm i att vara obekväm”

Torbjörn Nilsson

”Only those who risk going too far can discover how far they can go!”

T.S. Eliot

”Man får vara som man är när man inte blev som man skulle!”

Okänd